Blog

Voorgangers vergadering

12 maart 2011 / Brazilie, favela, Gods liefde, Huize Luzeiro, sloppenwijk, Tijs en Kelly / 2 comentários

Vanochtend hadden we weer een vergadering met de voorgangers/dominee’s uit de wijk. Het was een genoegen, zeker omdat er zes verschillende kerken bij elkaar waren! Het lijkt natuurlijk weinig, maar het is erg moeilijk om de kerken bij elkaar te krijgen hier in de wijk. We zijn erg dankbaar voor degene die we nu bij ons hebben en die, al sinds we begonnen, trouw weer elke maand komen.

Het ging vandaag over elkaar helpen. Wat kunnen we doen om een andere kerk te zegenen? Het was erg goed want ze begonnen samen gelijk te plannen!

We begonnen met een tijd van aanbidding, en daarna deelden we gebedspunten met elkaar. We baden voor elkaar en natuurlijk ook voor de hele situatie in Japan. Daarna gaf ik een kort woord, uit Colossenzen 3:12-17, over de eenheid in het Lichaam van Christus. Na het woord schreef iedereen gebedspunten op, zowel persoonlijk als voor de kerk. Daarna trokken we een van de briefjes om dan de komende maand voor te bidden.
Aan het eind van de vergadering baden en zongen we nogmaals een lied. Wat erg mooi was, was dat na de vergadering iedereen nog een hele tijd bleef zitten, om na te praten, en ook gewoon over van alles en nog wat te kletsen en te lachen.

We zijn erg dankbaar voor dit soort momenten van spontane eenheid. We hebben erg veel respect voor deze mannen en vrouwen die hun levens voor de Heer geven. De meesten hebben een baan en werken de hele dag, om dan ‘s avonds de deuren van hun kerkjes te openen uit liefde voor God en voor de mensen in de wijk.
We bidden dat de eenheid zal groeien en zal blijven, want we weten hoe belangrijk dit is voor de groei en ontwikkeling van de Kerk van de Heer.Share:

Reacties (2)

Mathilde van op 16 maart 2011

Ola Tijs en Kelly,

it's really interesting to read your stories. I am happy to hear about the pastors, maybe it's not a big group, but it will grow. Great to read that there's real unity and that pastors pray for each other.
Only a few weeks and the FCD will start again! When I remember that time and see your pictures I really miss it. I wish you a lot of blessings and I am sure the fcd this year will be a blessing again for the students, for their communities and for you as well.

Love, Mathilde

Tijs en Kelly op 18 maart 2011

Hoi Mathilde,

ja het schiet al weer flink op. We hopen dat de komende school minstens net zo goed zal zijn als de eerste, want we hebben inderdaad een fantastische tijd gehad samen!

Groetjes

Reageer: