Blog

Volle dagen

12 juni 2013 / Brazilie, L'Abri, Tijs en Kelly / 2 comentários

Volle dagen, lezingen, mensen die aankomen en vertrekken, een vol huis en veel werk! Zo vlogen de weken weer voorbij. Ik wilde al weer een tijdje schrijven maar vond er de tijd niet voor. Maar uiteindelijk is het huis weer leeg en kan ik weer rustig een update schrijven.

Eerst ontvingen we een groep van een Jeugd met een Opdracht (JMEO) basis uit São Paulo, die hier een week verbleven. Ze kwamen ten eerste voor ons thema weekend over Kunst en het Christelijk Geloof, maar wilden graag een paar dagen langer hier zijn en zo iets meer mee krijgen, dus kwamen ze al een kleine week eerder aan. Het was erg goed de groep hier te hebben. Ten eerste omdat we het JMEO wereldje natuurlijk maar al te goed kennen, maar ook om ervaringen uit te wisselen. Tijdens hun tijd hier hebben ze vooral over het onderwerp van het themaweekend gestudeerd, maar ook hadden we wat andere lezingen en lessen waar ze bij mee draaiden en zo hopen we dat ze opgebouwd verder zullen gaan met hun fanstatisch werk. De ervaring was zo goed dat de leider van de groep aan het eind van de week zei dat ze zullen proberen tenminste eens per jaar terug te komen.

Het één jarig zoontje van een stel dat hier verbleef

Een circus presentatie van de JMEO groep

Tijdens het weekend was dus het al eerder genoemde themaweekend over Kunst en het Geloof. Er waren al aardig wat mensen door het JMEO team, maar het was een superdruk weekend! Er waren ongeveer 40 mensen. Sommige verbleven het hele weekend, andere, die hier in de stad wonen, gingen weer naar huis om daar te slapen en de rest van de dag hier te zijn.

De discussies en gesprekken tijdens het weekend waren erg goed! Veel artiesten en mensen die hier allemaal hun kennis en opinie over hebben die samen nadenken over de kunst in het geloof.

Na het weekend moesten we alles gauw weer opruimen want er kwam een stel van L’Abri Engeland. Zij werkten voor vele jaren in oost Europa tijdens het communisme met het smokkelen  van bijbels en andere christelijke literatuur. Tijdens de weken die ze hier waren sprak Marsh bij de cursussen die we hier hebben en hadden we een conferentie van een dag over de 10 Geboden. Ook sprak hij voor een studiegroep die we hier hebben. Tijs werkte hier vooral als vertaler bij.

Nu hebben we een paar rustige dagen voor de drukte weer begint want binnenkort hebben we ons volgende themaweekend al weer over “Leven in Vrijheid” en de betekenis hiervan voor ons als christenen. Wilt u hier voor mee bidden?

In een volgende blogpost zal ik wat vertellen over een foto expositie van Kelly tijdens het thema weekend over kunst en deze kunstwerken zullen ook op het blog te zien zijn.

 

Gods zegen,

Tijs en KellyShare:

Reacties (2)

Willy Bakker op 13 juni 2013

Wat een leuke foto van jullie beiden! Trouwens ook de andere die hier staan. Fijn dat je weer iets laat horen. Altijd mooi om te lezen. Ik zal bidden voor jullie volgende themaweekend. Hoe was de expositie vna Kelly? Hartelijke groet, Willy Bakker

Tijs op 18 juni 2013

Bedankt voor de complimenten Willy. Binnenkort zullen we uitgebreid meer vertellen over de expositie, groeten Tijs en Kelly

Reageer: