Blog

Thuis

14 februari 2013 / Brazilie, L'Abri, Tijs en Kelly / Comente

Blauwe lucht, lawaai, overal wordt portugees gesproken. Ja, we zijn weer in Brazilie.

We zijn pas een week terug, maar het lijkt al veel langer geleden want we zijn flink druk sinds we aangekomen zijn. Zo veel te doen, zo veel mensen om mee te praten, en druk gevulde dagen.

We zijn midden in de studieweken en net voor een themaweekend aangekomen. Het huis zat gezellig vol. Sommige onbekenden en ook meerdere bekende gezichten. Omdat het carnaval was, en dat hier vrije dagen betekent, hadden we een extra lang themaweekend, die vrijdag begon en doorliep tot dinsdag. Dit betekent volle dagen, letterlijk van 7:00-23:30 uur. Kelly was druk met het koken voor de ongeveer 30 mensen die er voor elke maaltijd waren, dus dat was veel werk, maar gelukkig ging alles goed. In onze tijd in Nederland heeft ze van een mevrouw uit onze kerk nasi en bami leren maken, wat ze gelijk op het Braziliaanse publiek uit heeft geprobeerd. Het beviel goed en zal zeker vaker gemaakt worden. Dank u Lina me dit heerlijke eten uit uw vaderland te leren maken!

Al zitten we al flink in de routine hier, denken we nog wel terug aan onze tijd in Nederland. Herinneringen aan de dierbare momenten die we meegemaakt hebben de afgelopen 2 maanden. Het voelt nog steeds alsof iedereen hier is en we iedereen in NL dit weekend weer tegen zullen komen. We missen het koude klimaat, de mensen, de kerk, het eten. Ja, het waren twee zeer speciale maanden in ons leven en als we terugdenken is het met veel dankbaarheid in ons hart.

Gisteren zijn er hier zelfs twee nederlanders aangekomen dus ook is er wat van de nederlandse taal te proeven in het huis. Ze vonden het erg leuk om hier ook mensen van een Nederlandse achtergrond tegen te komen.
Het is vooral erg leuk dat een van beide vroeger zelfs naar de Kandelaar ging, dus ze kende Tijs nog van voordat hij naar Brazilie kwam. Ook kennen we dus veel van de zelfde mensen, dus is het erg leuk om  even bij te kunnen praten.

Tot zondag hebben we meerdere mensen hier tijdens de studie periode. Maandag beginnen dan gelijk Tijs lessen en begint het gewone ritme weer.

Houd ons in jullie gebeden,

Hartelijke groeten uit een zonnig Brazilie,

Tijs en Kelly

 Share:

Reacties

Reageer: