Blog

Superwoman in de Twin Towers

19 maart 2011 / favela, sloppenwijk, Tijs en Kelly / Comente

Maandag avond waren we in een klein kerkje in een andere sloppenwijk hier in Belo Horizonte, die de “Twin Towers wijk” genoemd wordt omdat er twee niet afgebouwde flatgebouwen midden in staan, die ondertussen bewoond worden door daklozen en sloppenwijkbewoners. Kelly was uitgenodigt om foto’s te schieten van het feest dat het begin van een groep tienermeisjes vierde. Het project wordt geleid door medewerkers van een van onze andere projecten hier in de stad dat het “Reborn (Opnieuw geboren) huis” heet. Ze hebben een project dat “Super vrouw” heet, en waarin ze het met de meiden hebben over vrouwelijke onderwerpen als: mode, jongens/uitgaan, school, eigenwaarde, enz.. Zo werken ze tegen tienerzwangerschap en proberen ze de meiden een ander levensperspectief te geven.
 
Voor ons was het een groot genoegen uitgenodigt te zij, want Luciana en Jaqueline, die het project leiden, hebben vorig jaar de FCD school, die we leiden, gedaan. Het is erg leuk te zien hoe het zich ontwikkelt. Mensen hebben in ons hart ooit een zaadje geplant, wij hebben weer een zaadje gezaaid in Luciana en Jaquelineé levens, en zij zaaien weer in het leven van de meiden, die later ook weer met hun zaadjes aan de gang kunnen gaan.En uiteindelijk geeft God de groei aan de zaadjes in al onze harten.
We hopen en bidden voor liefde wijheid, kracht en doorzettingsvermogen, zodat de meiden van het “Reborn huis” door zullen gaan met hun fantastische werk en een verschil uit zullen maken in de levens van deze tieners.

Hier zijn enkele van de foto’s die Kelly geschoten heeft:Share:

Reacties

Reageer: