Blog

Redeeming Love

14 januari 2011 / Tijs en Kelly / Comente

Ik heb pas een boek gelezen dat me heeft doen nadenken over liefde. “Redeeming Love” (Bevrijdende liefde – Francine Rivers) is een roman die geinspireerd is door het boek Hosea, in de Bijbel. Het gaat over een man, die Michael heet, die verlieft wordt op een prostituee die “Angel” heet. God zegt dan tegen hem dat hij met haar moet trouwen, net als in de Bijbel Hosea met de prostituee Gomer moet trouwen.

Het verhaal van Angel is vreselijk, ze is de prostitutie in verkocht toen ze nog maar 8 was. Nu is ze dan 18 jaar oud en gelooft ze niet dat God, of wie dan ook, haar lief kan hebben. Dit is zo waar voor haar dat ze door het boek heen meerdere keren terug de prostitutie in vlucht, omdat ze niet gelooft dat ze liefde zou kunnen ontvangen.

Meerdere keren werd ik geschokt door Michael, de man, en hoe hij telkens weer achter Angel aanging als ze hem weer ontvluchte. Zijn liefde was zo groot dat hij door haar gedrag hen kon zien.

Eerlijk gezegd weet ik niet of een mens dit allemaal zou kunnen doen voor iemand, maar God doet het wel. Hij komt achter ons aan, elke keer als we vluchten. Ik geloof dat het boek erg lijkt op ons leven met God.

Misschien zijn we, door gebeurtenissen in ons verleden, hard geworden en kunnen we niet zien dat God van ons houdt. We geloven zoveel leugens dat de waarheid van Zijn liefde niet meer kunnen zien.

In de Bijbel verteld Jezus meerdere gelijkenissen die ons dit laten zien, bijvoorbeeld “De verloren zoon”, ”Het verloren schaap”, “de verloren munt” en nog veel andere verhalen. Het staat in de Bijbel. Het geeft niet wat we doen, in God is de vergeving, de liefde en het nieuwe leven, want Hij maakt alles nieuw. We kunnen ons verleden achter laten en een nieuw leven met God hebben.

Na vaak heen en weer te gaan begrijpt “Angel” eindelijk de liefde van haar man, de liefde van God en het nieuwe leven in God.

Er zijn echter tientallen “Angels” die door het leven gaan en die waarheid nooit leren kennen, die de “redeeming love” van God niet kennen. Mijn gebed is dat we de waarheid mogen leren kennen en de vergevende liefde van de Heer aan mogen nemen. Die liefde die mensenlevens verandert. Als we verandering willen zien in het leven van de mensen om ons heen moet dit eerst waar zijn in ons eigen leven.

Ik bid dat u vandaag deze “redeeming love” mag tegenkomen!

KellyShare:

Reacties

Reageer: