Blog

Over schoonmaken en moeite – Tijs en Kelly’s leven

20 mei 2013 / L'Abri, Tijs en Kelly / 1 comentário

We hebben weer drukke dagen achter de rug. En de komende dagen zullen nog veel drukker zijn. Als ik dit schrijf, voel ik mijn armen van schouder tot pols dankzij het werk de afgelopen dagen.

De komende week ontvangen we een groep van 11 volwassenen en 2 baby’s die hier zullen verblijven van dinsdag tot zondag. Ze komen van een Jeugd met een Opdracht basis uit São Paulo, van een basis die vooral met allerlei soorten kunst werkt. Ze komen voor ons themaweekend over “Kunst en Christelijk Geloof”. De inschrijvingen stroomden weer binnen en het wordt weer volle bak!

U weet wel hoe het werkt als je logees ontvangt. De kamers moeten schoon zijn, de bedden opgemaakt, er moet ruimte zijn voor de koffers, boodschappen moeten worden gedaan, en een menu met lekker eten voorbereid. Dit gebeurt hier dus met zo’n themaweekend, maar dan ontvangen we 30 mensen. Dus beginnen we een weekje van te voren al op te ruimen, zodat de vloer zal glimmen, de badkamers en slaapkamers schoon en fris zullen zijn, en de bedden opgemaakt. En omdat de groepen altijd weer anders zijn, moeten we hele kamers ombouwen. Stapelbedden in en uit elkaar, tweepersoonsbedden in en uit elkaar, wiegen en kinderbedjes heen en weer sjouwen, tafels, kasten, stoelen, etc. Altijd weer verhuizingen.

Ook met de voorbereidingen van dit themaweekend moest er weer veel gebeuren in de verschillende kamers en ruimtes, gordijnen moesten voor ramen komen en vloerkleden gewassen. Hiernaast gaf Tijs ook nog les op de theologie cursus hier, over de “Hoopvolle Bijbelse Horizon” en was druk met zijn eigen studie met meerdere werkstukken, en was Kelly druk met haar fotografie werk. Nou, het leven staat zeker niet stil.

Een foto die Kelly gemaakt heeft als reclame voor een winkel

Maar we zijn blij met het resultaat. Vanaf morgen zal het huis zich beginnen te vullen met mensen uit de meest uiteenlopende realiteiten: muziekanten, schilders, leraren, studenten, opinievormers die komen om het te hebben over hoe het christelijk geloof in hun leven op een relevante manier uitgewerkt kan worden. En als gemeenschap proberen we te groeien in het leven met de Heer. Gesprekken en Bijbelstudies, lekker eten, lachen, nieuwe vriendschappen, nieuwe ervaringen. Velen zullen vernieuwd worden in hun geloof en geïnspireerd om in de cultuur God groot te maken, en dat is zeer kostbaar. Dit verblijd ons en motiveert ons om het huis zo goed mogelijk voor te bereiden zodat dit kan gebeuren. Dat ze kunnen komen en zich welkom, aangenaam, geliefd en gediend zullen voelen. Ik kan dan nu m’n armen wel voelen, maar de spierpijn en vermoeidheid verdwijnen gauw en er komt dankbaarheid voor in plaats. Het werk hier is niet makkelijk, maar dit soort momenten, en weten dat dit eeuwige waarde heeft maken het alle moeite waard. Nu moeten we de laatste details organiseren en wachten tot de deelnemers aan zullen komen.

We hebben nu al een paar weken een probleem met onze bankrekening omdat het systeem verandert is voor het pinnen buiten Europa is het de laatste weken niet mogelijk te pinnen. We zijn dit al aan het oplossen, maar omdat een gedeelte ervan van de internationale post afhangt duurt dit enkele weken, en kan het dus enkele weken duren voor we weer gewoon kunnen pinnen. Maar we hebben vrede gevonden, en God heeft ons in de moeilijke tijden ontzettend gezegend, dus is het nu een kwestie van wachten tot alles geregeld is. Natuurlijk zijn dit soort problemen erg stressvol, zeker als je niet gewoon even naar je bank toe kunt gaan om het op te lossen. Maar, zoals een oud christelijk lied klinkt: “Houd vast aan de hand van de Heer, en ga”. God, in zijn genade, is erg goed voor ons, en zo kunnen we rustig afwachten.

Nou dat is weer  een beetje van ons leven de afgelopen dagen. Vele emoties en werk, maar voor blijdschap en dankbaarheid. God is goed, en is nabij, in de bankproblemen en het schoonmaken. De komende dagen zullen weer lekker vol zijn. Vol werk, gesprekken, gemeenschap, leven. We zien er naar uit!Share:

Reacties (1)

Hetty op 21 mei 2013

Hard werken met mooi resultaat. We wensen jullie een hele goede en gezegende themaweek toe!

Reageer: