Blog

Over ons dagelijks leven

12 maart 2013 / Brazilie, L'Abri, Tijs en Kelly / 2 comentários

Hallo familie, vrienden en broeders,

Als ik schrijf valt er net een verfrissende regenbui buiten, die hopelijk de hitte van ruim 30 graden de afgelopen weken iets zal verfrissen. Een goed moment om even stil te staan bij onze afgelopen dagen en ons nieuws weer eens schrijven.

Nadat de studieperiode afgelopen is, en de studenten vertrokken hebben we een paar dagen vrij gehad. Sinds we uit Nederland terug kwamen hadden we nog niet de tijd gehad om uit te rusten. Vele dagen hebben we achter elkaar gewerkt, maar gelukkig zijn we goed uitgerust en vol nieuw energie terug uit Nederland gekomen.

Na het uitrusten zijn we druk begonnen met het huis weer op orde te krijgen. Als zo’n studieperiode afgelopen is, blijft er een gigantisch huis achter dat helemaal schoongemaakt moet worden, en beddengoed van tientallen bedden. Dus daar doe je al een paar dagen over. Alles weer op de juiste plek terug zetten, kleine reparaties, bedden in elkaar zetten of uit elkaar halen, etc.


Ondertussen stroomden de inschrijvingen voor de cursussen die we vanaf maart aanbieden binnen. Al voor het derde jaar bied L’Abri Brazilie de School voor Theologie en Christelijk Leven aan, dat vooral gericht is op christenen die zich willen verdiepen in de kennis van God en zijn Woord, maar ook open staat voor anderen. De school is opgedeeld in drie modules: Module 1 – Geloof, Module 2 – Hoop en Module 3 – Liefde, en duurt in het totaal 7 maanden (2 avonden per week).

En dit jaar hebben we ook een nieuwe School in de Apologetiek (verdediging van het geloof), en ook die is opgedeeld in drie modules : Module 1 – Apologetische Fundamenten, Module 2 – Apologetische Hulpmiddelen en Module 3 – Apologetische Uitdagingen.

Tijs zal bij beide scholen les geven. Bij de Theologie School geeft hij lessen over “Leven uit Geloof”  en “De Bijbelse Horizon van Hoop”. Bij de Apologetiek School zal hij spreken over “Het Cynisme Confronteren” en “Het Probleem van de Christelijke Getuigenis in de Geschiedenis”. Hier leest hij dan ook al druk over en is onze boekenboel weer een flink zooitje. In het begin probeerde ik de boeken opgeruimd te houden, maar dat heb ik opgegeven. Overal boeken is kenmerkend in ons huis, en het doet me denken aan de passie van mijn man voor het leren en lesgeven, want me ook wel erg trots op hem maakt.

Door de scholen is onze routine daar een beetje rond gestructureerd. Van dinsdag tot donderdag zijn we druk met de leerlingen, ze goed te ontvangen in een open, gastvrije omgeving, wat een belangrijk principe is in L’Abri.

Persoonlijk zijn we natuurlijk verdrietig door het overlijden van Tijs opa. Op de dag dat we uit Nederland vertrokken kreeg hij de uitslag van de dokter dat hij leverkanker had, en nog maar kort zou leven. Dat het zo snel zou gaan verwachte niemand, maar 19 dagen later ontvingen we het droevige nieuws dat hij naar de Heer gegaan is. Rouwend bidden we voor Gods troost voor de familie. Maar wel zijn we de Heer erg dankbaar voor de tijd die we net samen hebben gehad en het afscheid dat we hebben mogen nemen. Nu is er de hoop dat we elkaar weer zullen zien in de eeuwigheid en de herinnerring aan de liefdevolle grootvader die hij was.

We denken vaak terug aan de tijd die we in Nederland gehad hebben, en zien al uit naar de volgende keer dat we bij jullie zullen zijn.

Groeten en Gods Zegen

Tijs en KellyShare:

Reacties (2)

Annelieke op 12 maart 2013

ik mis julliee!!! Veel succes met het werk enzo! xxxx

Wilma op 12 maart 2013

Lieve Tijs en Kelly, ik heb weer genoten van dit bericht en het schrijven over het verlies van Opa heeft me geraakt, alles is nog zo onwerkelijk, en alles is zo snel gegaan, daarmee lijkt het ook als of jullie al weer heel lang weg zijn, we hebben genoten van jullie en missen jullie. Fijn te horen en te lezen dat het jullie weer goed gaat daar en je plekje weer gevonden hebt. Veel liefs Wilma

Reageer: