Blog

Over de situatie in onze wijk

22 februari 2011 / favela, sloppenwijk / 6 comentários

Hallo allemaal,

Kelly zei gisteren: “Het is vreselijk, maar ik begin gewend te raken aan die helikopter.” Een van de andere medewerkers zei meteen, “ik ook”. En zo zijn we langzamerhand allemaal gewend geraakt aan de herrieschopper die ongeveer om het uur een paar rondjes over de wijk vliegt, sinds het vrijdag allemaal begon. Gelukkig is geweld tot nu toe aardig ver van ons vandaan, en lopen we persoonlijk erg weinig risico, maar wel passen we een beetje beter op sinds het begonnen is. Gisteren moest ik naar een belangrijke vergadering en moest dus wel het huis uit. Op de weg naar beneden stonden letterlijk 5 grote politiewagens, met zwaar bewapende agenten erin of er naast. Dat betekent dus een man of 30.

We zien de resultaten al wel. Nog steeds hebben we geen bussen hier boven, en gisteren wilde de supermarkt, die ons elke week onze groente en fruit komt brengen ook niet komen, en moesten we het zelf op gaan halen. En dat terwijl we aardig ver van de conflicten af wonen, en het, bij ons huis, nog steeds erg rustig is. We hopen dat de situatie minstens terug zal komen naar wat het was, niet voor ons zelf, maar vooral voor de bevolking.

Gisteren heeft een van de scholen hier in de wijk geen les gehad en misschien hebben ze ook vandaag geen les. Het elektrische systeem van de school was afgebrand samen met de bussen.

Gelukkig lijkt het erop dat de overheid het protest van de bevolking wel serieus neemt. Er is een onderzoek begonnen om te ontdekken wat er gebeurt is vrijdagavond, want van het verhaal van de agenten klopt niet zoveel lijkt het. Jammer genoeg is de braziliaanse politie een van de meest geweldadige corporaties ter wereld. Elk jaar vallen er tientallen dubieuze doden, die eigenlijk nooit opgelost (of zelfs onderzocht) worden. Meerdere getuigen zijn echter al naar de overheid gegaan om te vertellen dat de jongen en zijn oom koudbloedig doodgeschoten zijn, terwijl ze al aangehouden waren, en eigenlijk zelfs (hoogst waarschijnlijk) onschuldig waren.

We bidden voor vrede, en dat de waarheid ontdekt mag worden, zodat er een eerlijk proces mag komen, en er niet nog meer onschuldige mensen onder zullen lijden.Share:

Reacties (6)

Anonymous op 22 februari 2011

We bidden met jullie mee! Veel sterkte en Gods zegen!
Tiny Provoost

Tijs en Kelly op 22 februari 2011

Hallo Tiny,

Bedankt voor jullie bemoedigende woorden!

Tijs en Kelly

Rita Klapwijk op 22 februari 2011

Lieve Tijs en Kelly, ook hier vandaan wordt mee gebeden voor jullie en de situatie in de wijk.
Gods zegen en bescherming toe gebeden.
Lieve groet,
Bram en Rita.

Tijs en Kelly op 22 februari 2011

Bedankt Bram en Rita, we hebben het meer dan nodig!

Pieter en Carolina op 13 maart 2011

Dear Tijs en Kelly, tonight we shall pray for you and the prayerpoints you shared on your blog, during our 2-weekly prayertime of "De Open Hof".
Best regards, Pieter & Carolina

Tijs en Kelly op 13 maart 2011

Hallo Pieter en Carolina,

Hartelijk bedankt voor jullie gebeden en meeleven. Het is een grote bemoediging voor ons!

Hartelijke groeten,

Reageer: