Blog

Opdragen Nicoli

4 januari 2011 / Tijs en Kelly / Comente

Hallo allemaal,

Tijdens onze reis naar Kelly’s familie hebben we het voorrecht gehad ons nieuwgeboren nichtje op te dragen aan de Heer. Een erg speciaal moment voor ons allen. Omdat Valter en Adriely momenteel niet naar de kerk gaan, ze hebben hun laatste kerk gefrustreerd verlaten na financiele en sexuele schandalen van de voorganger, hebben ze ons gevraagt haar op te dragen. Wel hebben we ze op het hart gedrukt dat een deel van het opdragen van een kind is dat je belooft het kind een christelijke opvoeding te geven zodat het kind, zodra het oud genoeg is haar eigen ontmoeting mag hebben, en dat houd ook uit dat ze deel van een gemeente zijn, om ook daar het evangelie mee te krijgen. Dat hebben ze dan ook serieus genomen, en zijn gelijk de opties die hebben gaan bekijken. Maar uiteindelijk, na uitgelegd te hebben wat het inhoud, hebben we haar opgedragen aan de Heer.

Kelly begon met een tijd van aanbidding en zong enkele bekende liedjes, waar zowel Adriely als Valter’s moeder erg emotioneel onder werden. Valter’s moeder, die zelf geen christen is, vroeg na die tijd zelfs of we haar niet een paar christelijke liedjes konden geven, dus hebben we voor haar een CD achtergelaten met mooie christelijke liederen.
Daarna gaf ik een woord over de betekenis en het belang van dit moment. Zeker belangrijk om het aan Valter’s familie uit te leggen want ze zijn geen christenen, en tegelijkertijd een kans om een klein beetje van het wonder van het evangelie met ze te delen, we weten dat het zaadje geplant is, en bidden dat de Heer het groei mag geven.

Daarna ging Kelly voor in gebed voor Nicoli en het hele gezin. Het was een mooi moment en we hebben er van genoten. Zeker een hoogtepunt van de reis! We bidden dat de Heere ook in dit prachtige gezin zijn werk zal doen, en dat ze Hem steeds beter mogen leren kennen. Bid u met ons mee?Share:

Reacties

Reageer: