Blog

Oorlogszone of vredetroepen?

23 februari 2011 / favela, sloppenwijk / Comente

Hallo allemaal,

Gelukkig is het hier ondertussen een stuk rustiger. De al twee avonden zijn er geen geweldadige akties geweest, en de protesten van het volk worden ook op een rustigere manier gedaan. Nog steeds zijn er scholen die niet werken en zijn er geen bussen. Kelly had gisteren bijvoorbeeld fotografieles en had geen bus om onze helling naar boven te nemen…

De overheid heeft de situatie echter (gelukkig) erg serieus genomen, en is onderzoek aan het doen. Ook is er een mensenrechten organizatie van de overheid midden in de wijk begonnen, waar mensen hun verhaal kunnen vertellen. Het lijkt er inderdaad steeds meer op dat de twee vermoorde mannen onschuldig waren en gewoon koudbloedig doodgeschoten zijn. Alle onderzoeken wijzen er tot nu toe op dat er van het verhaal van de agenten van het Elite Squad (mocht u de films Elite Squad 1 en 2 nog niet gezien hebben, en mocht u meer willen begrijpen over de geweldadige situaties zowel van de politie als van drugshandelaars dan raad ik deze films zeker aan) niets klopt. Ook heeft de overheid ze verboden de wijk in te komen om zo te voorkomen dat de bevolking zich nog erger tegen de politie keert.

Het lijkt erop dat deze elite troepen een corrupt schema hadden opgezet in de wijk, en mensen geld en al het andere van waarde gewoon afnamen. Ook gingen ze naar de drugshandelaars toe en namen de drugs in beslag om het daarna te gaan verkopen in hun eigen drugshandel, in een van de andere sloppenwijken. Vreselijk. We hopen en bidden dat de waarheid bekend zal worden, en dat iedereen die schuldig is, voor de rechter zal moeten verschijnen…

Ondertussen leven we in de oorlogszone. Overal lopen zwaar bewapende mannen van de militaire politie rond, en nog vliegt de helikopter van de politie bijna de hele dag over de wijk.

Het mooie is dat er gisteren een dienst was, waar de bevolking samen, op een plein, voor vrede in de wijk gebeden heeft. We bidden dat deze vreselijke situatie de mensen uiteindelijk dichter bij God zal brengen. We weten dat, al zal er nu heel veel gebeuren om de “vrede” in de wijk te herstellen door zwaar bewapende agenten, alleen Gods ware Vrede een ware verandering kan brengen in onze wijk.

Blijft u met ons mee bidden?Share:

Reacties

Reageer: