Blog

OneWorld.nl: Toeristische trekpleister: de sloppenwijken van Rio

2 januari 2011 / favela, Tijs en Kelly / Comente

OneWorld.nl: Toeristische trekpleister: de sloppenwijken van Rio

Pas zei de staatsgouverneur van Rio dat het afgelopen is met het geweld, dat er geen geweld meer was. Nou, zoals mijn moeder altijd zegt: “Overdrijven is ook een vak”. Er is nog wel geweld, het probleem is nog lang niet opgelost, en de meeste drugsdealers zijn niet opgepakt. Zeker de grootste en belangrijkste drugsbazen zijn allemaal spoorloos verdwenen. En een paar dagen geleden waren er weer schietpartijen in een van de sloppenwijken die al overgenomen is door het leger.

En ook alle andere problemen van de sloppenwijken in Rio de Janeiro zijn nog lang niet opgelost. De armoede, de gebroken gezinnen, de slechte infra structuur, mishandeling, tiener zwangerschap, slecht onderwijs, etc. Nee, de problemen zijn zeker niet opgelost door de aanwezigheid van het leger.

Maar dan kom je dit soort nieuws tegen, dat sloppenwijken toeristen gaan trekken, en dat irriteert een beetje. Oftewel, de sloppenwijken worden een soort dierentuin… Kom de sloppenwijken eens van dichtbij bekijken…

Het is al “vreemd” dat ze “toevallig” voor het WK en de Olympische Spelen in Brazilie ineens met een grote schoonmaak begonnen zijn, maar dat gaat wel iets te ver.

Het is erg jammer dat dit de braziliaanse politieke mentaliteit is. Hoe kunnen de rijken nog meer profiteren, en niet: wat kunnen we doen voor degene die het nodig hebben…

Volgens mij moeten we de all toeristen maar eens voor het huis van de staatsgouverneur neer zetten, en eens kijken of hij het fijn zou vinden…Share:

Reacties

Reageer: