Blog

Nieuws van Tijs en Kelly

17 november 2012 / L'Abri, Tijs en Kelly / Comente

Het regenseizoen is alweer begonnen en dus schrijven we deze post vanuit een nat Brazilie. Het maakt het wel moeilijker de kleren te drogen, zeker omdat wasdroogmachines hier nog niet gewoon geworden zijn. De laatste dagen hangen de kleren dan ook door het hele huis aan kastes, ramen, stoelen, in de badkamer en etc. Er komt aardig wat creativiteit bij kijken om de kleren droog te krijgen. De temperaturen blijven wel lekker, zo rond de 25 graden. “Lekker frisjes”, volgens Kelly.

Het schiet ondertussen ook al aardig op voor we in de ware winter zullen landen, want over drie weken komen we al weer naar Nederland. We hebben er ontzettend veel zin in om familie, vrienden en kerk weer te zien, en natuurlijk kroket en frikandellen te eten en lekker rond te fietsen.

We komen op 9 december aan en blijven tot 5 februari. We verblijven in Voorthuizen, dus lekker dichtbij iedereen. Als jullie nog eens een afspraak met ons willen maken , of meer over ons werk hier wilt horen, neem dan even contact op via het emailadres:  tijsvandenbrink@hotmail.com.

Ons werk hier in L’Abri is erg mooi. In oktober hebben we een themaweekend gehad, en volgend weekend is er al weer een. Het is erg fijn het huis voor te bereiden en de mensen hier te mogen ontvangen. Alles wordt zo voorbereid dat ze zich welkom en geliefd zullen voelen. Het is een weekend met spreekbeurten, films over het thema van dat weekend, lekker eten en vele goede gesprekken. Dit soort weekenden trekken erg veel mensen aan die antwoorden zoeken over het geloof, en om bijbelse antwoorden te vinden over de vragen van de maatschappij. In oktober was het thema “De redding van de persoonlijke identiteit” en het thema van november is “ Geloof en sexualiteit” en zal spreken over de rol van man en vrouw vanuit een bijbels perspectief, huwelijk, relaties, etc.

Ook hebben we momenteel eens per week een open avond met een open gesprek voor de mensen die komen. Het thema  is dit keer “Christendom en de Werkelijkheid”. Afgelopen dinsdag hadden we een prachtig probleem, we hadden bijna niet genoeg ruimte hier omdat er zoveel mensen waren. God gebruikt L’Abri op een prachtige manier om mensen een vollediger christelijk leven te helpen leven, op hun eigen levens en werk gebied. We danken de Heer voor wat Hij doet door L’Abri en wat wij hier mogen bijdragen.

We hopen jullie allemaal persoonlijk nog veel meer te kunnen vertellen over deze nieuwe tijd in ons leven en ministerie. Bidden jullie mee voor alle voorbereidingen voor onze komst naar Nederland? We zien er naar uit!

Vriendelijk groeten uit Brazilie

Tijs en KellyShare:

Reacties

Reageer: