Blog

Meer geweld in de wijk

21 februari 2011 / Brazilie, favela, Huize Luzeiro, sloppenwijk / Comente

Hallo allemaal,

Sinds ik gisteren de eerste nieuwtjes over de geweld situatie hier in de wijk schreef is de situatie nog slechter geworden. Een derde bus is verbrand door de bewoners van de wijk. Ook zijn er meerdere auto’s verbrand en zijn er meerdere confrontaties geweest tussen de bevolking en de politie. De mensen zijn echt woedend en willen de politie niet in de wijk hebben nadat deze vrijdagavond twee mensen (een man van 39 en een jongen van 17) doodgeschoten hebben. Het verhaal van de politie lijkt inderdaad niet te kloppen en het lijkt erop dat ze inderdaad onschuldig waren, en gewoon koudbloedig geexecuteerd zijn. De vader van de jongen (en broer van de man) is zelf zelfs een politieagent.

Gisteren in een vechtpartij tusssen bewoners en de politie raakten meerdere mensen gewond, zelfs een meisje van 5 dat op het plein waar het gebeurde aan het fietsen was. Alle buslijnen liggen stil en zelfs de taxi’s willen niet meer de wijk inkomen. De politie is nu 24/7 in de wijk met ongeveer 100 agenten en er vliegen dag en nacht helikopters over de wijk.

Het grote risico is dat, door het geweld van de bevolking alle buslijnen de wijk uitgehaald worden. Die zijn echter hard nodig. Mensen gaan er mee naar hun werk en naar school. Meerdere mensen konden vandaag al niet werken omdat er geen bussen zijn.

We denken dat dit al te maken heeft met het WK dat over drie jaar hier in Brazilie plaats zal vinden. Net als in Rio is de politie ook hier in Belo Horizonte begonnen aan een “grote schoonmaak” in de sloppenwijken. En men zegt dat ze zelfs orders gekregen zouden hebben om eerst te schieten en dan te vragen. En dan gebeuren er vreselijke dingen als gisteren.

Hier kunt u een video van de gevechten in de wijk zien en ook de brandende bus:

http://g1.globo.com/minas-gerais/noticia/2011/02/cerca-de-40-policiais-ocupam-o-aglomerado-da-serra-em-bh.html

Ook hier kunt u een video zien over het geweld bij ons in de wijk:

http://www.alterosa.com.br/html/noticia_interna,id_sessao=83&id_noticia=49405/noticia_interna.shtml

Help ons in gebed!!Share:

Reacties

Reageer: