Blog

Kerst in Nederland

30 december 2012 / Tijs en Kelly / Comente

Hallo allemaal!
Hoe zijn de kerstdagen voor jullie verlopen?
Wij hebben hier een goede tijd gehad.
Ons laatste kerst in NL was al weer 5 jaar geleden, dus was het erg speciaal voor ons. Ook was het erg goed om bij de familie te zien en met hen de geboorte van onze Heiland te vieren.

Om toch iets van een kerstsfeer te hebben, hebben we toch een klein boompje opgezet in onze woonkamer. Al zijn we hier maar 2 maanden, toch wilden we een beetje een kerstsfeer hebben in het huis.

Voor mij (Kelly) is het heel anders om kerst op de 25ste en 26ste december te vieren. In Brazilie is het meestal  de 24ste en 25ste kerstfeest. Men komt samen op 24 december om op 12 uur te wachten en dan wens je elkaar prettige kerstdagen en heb je een kerstdiner. De volgende dag, 25 december, eten we ’s middags samen. Meestal met een grote barbecue. Zo gaat dat in mijn familie.

Maar, al is het wel iets anders komt het uiteindelijk op hetzelfde neer. De hele familie die het samen viert met veel eten.
De eerste kerstdag kwam we met familieleden van Tijs’ moeder bij elkaar, en tweede kerstdag met familie van Tijs’ vader.
Ook hebben we samen wat familiefoto’s gemaakt, want dat moet nou eenmaal als er een fotograaf in de familie is. Het was erg gezellig, we gingen met z’n allen naar het bos, dichtbij het huis van Tijs ouders en registreerden de samenkomst van het hele gezin. De laatste keer dat we allemaal in een huis verbleven was twee jaar geleden toen we een familie weekend in Belgie hadden.

Nu kijken we al uit naar de nieuwjaarsfeesten waar we nog veel meer familieleden weer zullen zien. We genieten van onze tijd hier maar daar zullen we meer over vertellen in andere posts!

Groeten en alvast een gelukkig nieuwjaar!Share:

Reacties

Reageer: