Blog

In Nederland

23 december 2012 / Tijs en Kelly / Comente

We zijn nu twee weken in Nederland! Het gaat wel ongeloofelijk snel. De laatste twee weken hebben we vrienden en familie bezocht en verder veel gefietst, veel (nederlands) lekkers gegeten en zijn we lekker nat geregend.

Omdat geen van ons beiden een rijbewijs heeft, gebruiken we toch vooral de fiets. De laatste dagen heeft de regen ons een paar keer verast en hebben we daarom toch maar besloten een regenjas aan te schaffen.

Ook de tijd met de familie is erg leuk, zeker met de opa’s en oma. Het is altijd erg fijn bij hun op bezoek te zijn, de verhalen uit het verleden te horen, oude foto’s te bekijken en natuurlijk veel lekkers eten. Dat blijft toch wel zo in het huis van je grootouders, hé?!

Ook zijn we naar de Kaarsjesavond in Barneveld geweest. Het dorpscentrum wordt dan verlicht met kaarsen en er zijn ook allerlei koren, dansgroepen en andere bezienswaardigheden op straat en in kerken en winkels. Ook hebben we er oliebollen gegeten, dat was al weer 5 jaar geleden, dus ook dat was weer erg lekker.

Sinds we aangekomen zijn, zijn we erg liefdevol ontvangen door de kerk in Nederland. De eerste zondag zijn we naaronze kerk, de Kandelaar, in Voorthuizen, geweest. We voelen ons er altijd erg welkom en helemaal thuis. Zeker ik (Kelly) was helemaal blij want er werden meerdere liederen in het engels gezongen en zo kon ik ook echt meezingen, omdat  dat in het nederlands nog altijd moeilijk is. Ook ontdekten we in het huis waar we verblijven een hele kast vol benodigdheden als eten en andere spulletjes die je nodig hebt voor zo’n periode. Ook hier zijn we erg dankbaar voor.

Op de tweede zondag hebben we de Open Hof gemeente bezocht waar Tijs  ouders, enkele  familieleden, en vele bekenden samenkomen. Ook deze kerk staat helemaal achter ons en zorgen voor ons in ons zendingsleven. Ook hier werden we zeer warm ontvangen en konden we een beetje over ons werk delen en hun warme gebed ontvangen. Over een paar weken zal Tijs daar ook preken.

Het is ook wonderlijk te zien hoe God de talenmuur doorbreekt. Ik (Kelly) spreek nog steeds niet genoeg nederlands om een gesprek te kunnen houden. Maar als de kerk ons ontvangt, voor ons bid en interesse in ons werk heeft dan voel ik de liefde en dat ik deel uitmaakt van hetzelfde Lichaam. Ik voel dat al sinds ik voor het eerst naar Nederland kwam toen we pas net getrouwd waren, vijf jaar geleden. Ook in Brazilie zijn er fantastische mensen die ons werk steunen maar de manier waarop we in Nederland ontvangen worden is echt speciaal voor ons, en een geschenk van God.

Ook hebben we een speciaale uitnodiging voor jullie, als lezen, die ons nog wel weer eens zouden willen zien en spreken, en een beetje meer willen weten over wat we in Brazilie allemaal doen. Op 13 januari, een zondagmiddag, van 15-17:00 uur, hebben we een ontmoetingsmiddag, in het kerk gebouw van de Evangeliegemeente de Kandelaar. Jullie zijn meer dan welkom!

Dus nogmaals:
Ontmoetingsmiddag
13 januari
van 15-17 uur
Evangeliegemeente de Kandelaar, De Ruijterlaan 4, Voorthuizen


Als u persoonlijk een afspraak met ons wilt maken is dat ook mogelijk en kunt u ons bereiken op het telefoonnummer: 0627521413
Ook zal er zeer binnenkort meer informatie in onze nieuwsbrief staan,

Vriendelijke groeten

Tijs en Kelly van den Brink

 Share:

Reacties

Reageer: