Blog

Geweld en Bloed

8 december 2010 / favela, Huize Luzeiro / Comente

Hallo allemaal,

Dagelijks horen we het nieuws uit Rio, en hoogst waarschijnlijk is het bij jullie ook op TV te zien, maar ook hier in Belo Horizonte gaat het er flink aan toe.

Weer schrikken we van alles wat er om ons heen gebeurd. Gisteren raakte het busje, dat dagelijks tientallen keren door onze wijk sjeest, zijn rem kwijt, en raakte een jongen van tien bij ons in de straat. De jongen is kort erna aan z’n wonden overleden. Hij zat vorig jaar op een van onze groepn. Het is een schok voor ons allemaal. De chauffeur stopte de bus, en rende naar de jongen toe om te helpen, maar de bewoners van de wijk vielen hem aan, en hebben hem zo in elkaar geslagen, dat ook hij in het ziekenhuis terecht is gekomen. Het was zijn schuld niet…


Ook werd een andere jongen, die in een van de busjes werkt, in elkaar geslagen gisteren, terwijl vorige maand 5 anderen nog verplaatst zijn omdat het te gevaarlijk voor ze werd. De jongen werd in elkaar geslagen omdat hij met een meisje geflirt had, die ook met een andere jongen omging.

Verder werd gisteren een professor van een plaatselijke universiteit vermoord. Velen van onze medewerkers gaan daar naar school, en één van onze medewerkers had zelfs les van deze professor. Hij werd neergestoken door een leerlingen om een cijfer dat hij voor een werkstuk had gegeven…

Het is erg zwaar om met dit soort nieuws om te gaan, en het zelfs voor je ogen te zien gebeuren met kinderen en volwassenen die we goed kennen. Wilt u ons helpen in gebed?

Mocht u toevallig portugees kunnen, hier zijn 2 links van het nieuws over de gebeurtenissen:

http://www.otempo.com.br/noticias/ultimas/?IdNoticia=103824,NOT&IdCanal=1

http://g1.globo.com/minas-gerais/noticia/2010/12/professor-morre-esfaqueado-em-faculdade-particular-de-bh.htmlShare:

Reacties

Reageer: