Blog

Gebed meer dan nodig!

18 april 2011 / favela, Huize Luzeiro, sloppenwijk, Tijs en Kelly / 1 comentário

 Momenteel kunnen we nuets anders dan bidden, wilt u met ons mee bidden? Waarom dan?

Bij deze het vreselijke verhaal, verteld door Laura een van onze colegas hier: Deze week is er een meisje verdwenen in de wijk waar we wonen en werken. We hebben het donderdag middag ontdekt en sindsdien zijn we allemaal ontzettend bezorgt. Ik zal een beetje van het verhaal delen zodat jullie met ons mee kunnen bidden voor dit dierbare meisje dat vermist is. Laten we haar Ana noemen…

Een stukje achtergrond

Ana is 8 jaar oud en een mooi meisje. Haar moeder is vorig jaar in een ongeluk overleden en Ana is sindsdien bij haar oma gaan wonen, die verstandelijk gehandicapt is, en dus eigenlijk niet voor haar kan zorgen.
Ana’s vader probeert al, sinds haar moeder overleden is, haar bij hem thuis te krijgen, zodat hij haar op zou kunnen voeden, maar de oma wil dat absoluut niet, al heeft ze zelf geen enkele mogelijkheid (verstandelijk, lichaamelijk of financieel) om voor het kind te zorgen. Het lijkt erop dat de oma een ontzettende hekel heeft aan Ana’s vader, om redenen die we nog niet ontdekt hebben.
Een paar weken terug, ontdekte Joyce (een van onze medewerkers hier, die de familie begeleid) dat Ana niet naar school ging omdat haar oma haar niet wakker kon krijgen ‘s ochtends vroeg om haar naar school te sturen. Dus heeft ze, toen al, de overheid ingeschakeld. Ana had hulp nodig, en haar oma kon haar de hulp die ze nodig heeft niet geven. Iemand moest zich inzetten voor Ana. (By the way, ze zijn niet op komen dagen…)

Vorige week zondag…

Vorige week zondag heeft de oma van Ana haar weg gegeven aan een vreemdeling die zei dat hij haar wel op zou voeden. Ze heeft zelfs de papieren van het kind meegegeven. Zoals ik al zei, de oma is verstandelijk gehandicapt en heeft verder geen informatie over de man die het kiond meegenomen heeft. Wat er precies gebeurt is is erg moeilijk te achterhalen omdat de oma niet gemakkelijk te begrijpen is en erg verward is. Niemand heeft Ana sinds vorige week zondag gezien. Meer dan een week is het kind nu al vermist. Eindelijk heeft de oma gemerkt wat een gevaarlijke situatie het is, en nu is ze doodsbang met wat er zowel met het kind als met haarzelf zou kunnen gebeuren…

Toen Joyce de situatie ontdekte heeft ze de overheid erbij gehaald en nu zoeken ze eindelijk naar het kind. Gebed voor Ana Por favor, ore pela proteção da Ana e que ela seja encontrada o mais rápido possível.

Wilt u, alstublieft meebidden voor Ana, zowel voor bescherming en dat ze zo snel mogelijk gevonden zal worden. Eerlijk gezegd weten we niet precies wat er met haar gebeurt is. Het kan zelfs zijn dat ze de prostitutie in verkocht is… We bidden en hopen dan Ana gered zal worden en veilig en gezond gevonden zal worden. We geloven in de kracht van het gebed. Bid u mee voor dit dierbare kind?

Ik hoop dat ik ons blog zo snel mogelijk zal kunnen vullen met goed nieuws, maar voor als nog blijven we bidden…Share:

Reacties (1)

Rita Klapwijk op 19 april 2011

Ik bid mee.

Reageer: