Blog

Ere zij God -Deel 2

18 december 2010 / Tijs en Kelly / Comente

Het tweede gedeelte van het “Ere zij God” (Lucas 2:14), is “Vrede op Aarde”. Mocht u het eerste gedeelte nog niet gelezen hebt kunt u dat hier doen: http://tijskellybrazilie.blogspot.com/2010/12/ere-zij-god-deel-1.html

Dit liedje van Casting Crowns gaat er over, hieronder de tekst:
I heard the bells on Christmas day
Their old familiar carols play
And mild and sweet their songs repeat
Of peace on earth good will to men

And the bells are ringing
Like a choir they’re singing
In my heart I hear them
Peace on earth, good will to men

And in despair I bowed my head
There is no peace on earth I said
For hate is strong and mocks the song
Of peace on earth, good will to men

But the bells are ringing
Like a choir singing
Does anybody hear them?
Peace on earth, good will to men

Then rang the bells more loud and deep
God is not dead, nor doth He sleep
The wrong shall fail, the right prevail
With peace on earth, good will to men

Then ringing singing on its way
The world revolved from night to day
A voice, a chime, a chant sublime
Of peace on earth, good will to men

And the bells they’re ringing
Like a choir they’re singing
And with our hearts we’ll hear them
Peace on earth, good will to men

Do you hear the bells they’re ringing?
The life the angels singing
Open up your heart and hear them
Peace on earth, good will to men

Peace on earth, Peace on earth Peace on earth, Good will to men

Dit deed me wel nadenken, want die engelen zongen dat nu wel zo mooi, maar er is weinig vrede op aarde. En zeker de werkelijke vrede, de “Shalom” van God lijkt ver te zoeken. Jezus kwam op aarde, leefde hier onder ons, stierf aan het kruis, stond weer op, ging weer naar de hemel, en nog steeds, 2000 jaar later, lijkt het nog ver te zoeken met die vrede.

In de wijk om ons heen zien we duidelijk hoe noodzakelijk de vrede is. Vrede is niet zo maar een mooi woord, maar het is een grote noodzaak, en wij, als christenen, hebben de taak van de Heer gekregen om te werken aan de uitbreiding van zijn Shalom, zijn vrede, hier op aarde. Voor mij was het een belangrijke ontdekking toen ik hoorde wat het woord “Shalom” eigenlijk betekent, want dat weten we vaak niet helemaal.

Ons begrip van vrede heeft vaak te maken met een witte duif, een wit vlaggetje, de Verenigde Naties met hun blauwe helmen en hun vredetroepen. Ook hier in Brazilie word gezegd dat het leger en de politie vrede hebben gebracht in de sloppenwijk in Rio de Janeiro… Maar in de Bijbel betekent het woord vrede, Shalom, veel meer.

“Shalom” betekent Volheid, compleet zijn, vrede, gezondheid, rust, veiligheid, perfectie, harmonie. Het woord komt van het woord “Shalam” dat “compleet en perfect zijn” betekent. Het woord Shalom is dus veel meer dan alleen geen oorlogen of ruzies. En dit is het Koninkrijk van God waar wij allen, als christenen, aan bouwen. Veel meer dan alleen bekering van de ziel, betekent het letterlijk om het hele mensenleven te veranderen in God.

De geboorte van Jezus, het begin als kleine Baby, laat duidelijk zien dat Jezus ons niet alleen kwam redden zodat we in de toekomst naar de hemel mogen gaan, maar dat Hij ons kwam leren leven in zijn Koninkrijk, in de volheid van Zijn Aanwezigheid, in alles wat we zijn en alles wat we doen. Dat is vrede op aarde, als we eenmaal begrijpen wat “mens zijn” inhoud, en dat Licht laten schijnen in de wereld om ons heen.Share:

Reacties

Reageer: