Blog

De realiteit in Braziliaanse gevangenissen

8 december 2010 / Uncategorized / Comente

Een paar jaar terug werd een van de jongens, waar ik mee gewerkt had, opgepakt. Hij zit nog steeds in de gevangenis. Iemand zei toen tegen me: “Dat is goed, dan heeft hij de tijd om na te denken.” Ik zei: “Nee, de gevangenis hier is nooit goed, en de meeste komen er juist erger dan beter uit…” De video is eigenlijk maar een klein gedeelte van de werkelijkheid. Geweld, honger, te weinig ruimte, en elke dag meer en meer gevangen, het is allemaal deel van de gevangenis in Brazilie. Nee, daar willen we absoluut niet dat “onze” kinderen terecht komen. We hopen en bidden dan ook, dat het niet weer zal gebeuren…

Enkele interessante statistieken:

Brazilie telt momenteel ongeveer 473262 gevangenen
Alleen in São Paulo (de deelstaat) zitten er meer dan 100.000 in de gevangenis
Minas Gerais, waar wij wonen, komt als tweede staat in nummer gevangenen – 46.447 gevangenen
Rio de Janeiro is maar de vijfde staat in nummer gevangenen.
Er zouden minstens 250 nieuwe gevangenissen bij moeten worden gebouwd om dit nummer gevangenen volgens de wet onder te brengen.
Oftewel, het gevangenis systeem is een zooitje…

Bid dat ook hier verandering in zal komen. Als Jeugd met een Opdracht hebben we een project dat in een van de gevangenissen hier in Belo Horizonte werkt. Enkele van onze medewerkers geven er bijvoorbeeld les engels. We hopen dat hier grotere projecten uit zullen groeien, en dat er langzamerhand verandering in dit verdorven systeem zal komen.Share:

Reacties

Reageer: