Blog

De keeper – van een zandveld op Luzeiro naar de velden van de braziliaanse Eredivisie!

6 december 2011 / Uncategorized / Comente

Hallo allemaal,

Dit weekend hoorden we het fantastische nieuws dat Glaycon, de reserve keeper van América MG, voor het eerst een wedstrijd zou meedoen in de eredivisie van het braziliaanse voetbal. Het was al de laatste ronde van het kampioenschap, en zijn team was al gedegradeerd, maar voor het eerst zou hij een hele wedstrijd onder de lat staan.

Waarom schrijf ik hierover op het blog? Omdat Glaycon jaren geleden hier op Luzeiro begonnen is. Ik kan me nog goed herinneren dat hij hier op ons zandveldje mee voetbalde met ons.

Ja, Glaycon komt hier uit de sloppenwijk, zijn familie woont niet ver van ons vandaan. Volgens een interview dat hij een paar dagen voor de wedstrijd gegeven heeft, werkte hij hier in de sloppenwijk als bouwvakker en schoenenmaker, totdat hij door de scouts van América MG  gezien werd. Dit jaar heeft hij vanaf de bank ervaring opgedaan in de eredivisie, maar, wie weet, misschien dat hij volgend jaar al we een basisplaats kan krijgen! Hij wordt gezien als de toekomst van América, die hem dit jaar absoluut niet wilde verhuren of verkopen.  

Het resultaat voor hem, en zijn team was niet zo mooi. Ze verloren met 5×1 van Atlético Goianiense. Maar voor ons was het resultaat veel minder belangrijk dan te zien dat deze jongen zo ver gekomen is!Share:

Reacties

Reageer: