Blog

Brief van de TFC van Tijs en Kelly over de verhuizing

9 augustus 2013 / Tijs en Kelly / Comente

Beste bloglezers,

Zoals jullie hebben kunnen lezen gaat er nogal wat veranderen in het leven van Tijs en Kelly. Ook wij als TFC waren enorm verrast door het nieuws, dat de tijd van Tijs en Kelly bij L’Abri ten einde loopt. We hebben hen veel vragen gesteld over hun motieven, hoe het zit met hun roeping en of er in Brazilië geen goede andere oplossingen zijn. Maar gedurende deze gesprekken (per telefoon of per mail) werd meer en meer duidelijk dat Tijs en Kelly duidelijk ervaren dat hun tijd binnen zendingsorganisaties er nu op zit.

Ook zijn ze ervan overtuigd, dat hun kansen, zelfs in de moeilijke economische fase waarin Nederland zich nu bevindt, hier beter zijn dan in Brazilië. Desondanks zullen Tijs en Kelly de komende tijd onze steun meer dan nodig hebben.

Werk

In de eerste plaats moet Tijs werk zien te vinden. Dat is een voorwaarde om een visum voor Kelly aan te mogen vragen. De Nederlandse overheid eist dit in geval van gezinshereniging. Daarbij moet hij dan op de dag van aanvraag een contract hebben dat nog precies één jaar geldig is. Verder moet hij iets meer verdienen dan het officiële minimuminkomen. Dat wordt dus een uitdaging. We hopen dat jullie binnen jullie omgeving willen kijken of er kansen liggen voor Tijs. Het maakt niet uit om wat voor werk het gaat, als hij in ieder geval maar een jaarcontract kan krijgen.

Huisvesting

Tijs zal in zijn eentje nog wel tijdelijke huisvesting weten te vinden, dat kan waarschijnlijk wel binnen de familie opgelost worden. Maar dat is geen optie voor de langere termijn. Helaas komen Tijs en Kelly voorlopig niet in aanmerking voor een woning van de woningstichting. Daarom willen we jullie ook vragen om mee te kijken en mee te denken met betrekking tot de huisvesting.

Giften

Gezien alle uitdagingen waar ze voor komen te staan, willen we u als TFC vragen om te overwegen uw ondersteuning nog een tijdje voort te zetten, zodat Tijs en Kelly in Nederland een goede start kunnen maken. Met een verhuizing is veel geld gemoeid, zelfs als je spullen tweedehands kunt kopen. Hun meubels en apparatuur laten verschepen vanuit Brazilië is financieel niet verstandig.

Mocht u tips hebben met betrekking tot werk of huisvesting of mocht u vragen hebben, dan kunt u altijd mailen met: Merijn Visser Valkenweg 99 7331 HE Apeldoorn Merijn@vissermail.nl

Namens de thuisfrontcommissie van Tijs en Kelly.Share:

Reacties

Reageer: