Blog

Braziliaanse statistieken

10 september 2010 / Huize Luzeiro / Comente

Gisteren was ik les aan het geven over Ontwikkelingswerk bij een van de cursussen die we hier op de basis in Belo Horizonte hebben, de Children at Risk cursus, en gaf ik de leerlingen de schokkende statistieken door, die de braziliaanse realiteit kenmerken. Bijvoorbeeld: In Brazilie heeft een rijk persoon 29% kans om een hoge school of universiteit af te ronden. Een arm persoon heeft daar maar 0,013% kans op. Dat betekent dat 1,3 personen/10.000 armen zo ver komen.

Het meest schokkende voor de meeste leerlingen is als ik ze laat zien dat een Braziliaan 0,019% kans heeft om geraakt te worden door de bliksem, en daaraan te sterven. Daarna vroeg ik ze, hoe bang ben jij om over de straat te lopen als het onweert? De meeste zeggen dan iets als een klein beetje, sommigen zeggen zelfs dat ze helemaal niet bang zijn. En dan vertel ik ze dat de hoop van de arme om naar de universiteit te gaan kleiner is dan onze angst om geraakt te worden door de bliksem…

Hier willen, en zijn, wij als Luzeiro wat aan het doen. We werken al sinds het begin van het jaar samen met een van de scholen hier uit de wijk. Volgend jaar willen we dit programma uitbreiden naar meer scholen die er interesse in hebben. En ons doel ermee is niet alleen de kinderen te bereiken, maar vooral de school zelf. De leraren en andere mensen die er werken, zodat we samen kunnen werken aan een verbetering van het onderwijs op deze scholen, in de stad, en zelfs in heel Brazilie, zodat de kinderen hoop kunnen hebben voor een betere toekomst.
Bid u met ons mee voor dit project? Bid dat we meer kinderen en scholen mogen bereiken, en zo werken aan Gods plannen en dromen voor het onderwijs van deze kinderen.

*Alle statistieken zijn van de zendingsorganizatie WorldVision


Share:

Reacties

Reageer: