Blog

Braziliaans voetbal

7 december 2010 / Brazilie / Comente

Het is jammer voor onze plaatstelijke club, Cruzeiro, die tot en met de laaste minuut van laatste wedstrijd grote kansen had om kampioen te worden, maar uiteindelijk won Fluminense zijn wedstrijd, en was het geen feest hier in de stad. Als het team uit Rio gelijk had gespeelt was Cruzeiro kampioen geweest.
Voetbal gaat er hier in Brazilie wel wat anders aan toe dan in Nederland. Als een van de plaatselijke teams aan het spelen is hoor je het duidelijk. Zeker als ze scoren. Al kijk je niet, kun je nog ongeveer raden hoeveel het staat. En zondag was het helemaal spannend. In de laatste ronde konden drie teams nog kampioen worden. Uiteindelijk is het dus Fluminense geworden. Cruzeiro eindigde als tweede en Corinthians (waar Ronaldo en Roberto Carlos spelen) eindigde als derde.

Dit betekent wel dat Cruzeiro voor het vierde jaar achter elkaar mee doet aan de Copa Libertadores, de zuid-amerikaanse versie van de Champions League, dat gezien word als de belangrijkste zuidamerikaanse competitie. Er komen dus weer mooie wedstrijden volgend jaar.

Het andere team hier uit de stad, Atlético Mineiro, is op het nippertje ontsnapt van de degradatie, en speelt dus volgend jaar ook in de eredivisie.

Het mooiste nieuws voor Minas Gerais, onze deelstaat, is dat América Mineiro, het derde team hier uit Belo Horizonte, gepromoveert is naar de eredivisie, dus spelen er volgend jaar drie teams uit Belo Horizonte mee.Share:

Reacties

Reageer: