Blog

Ana is gevonden!!!

20 april 2011 / favela, Gods liefde, Huize Luzeiro, sloppenwijk, Tijs en Kelly / Comente

Ana, het verdwenen meisje, is gevonden!

Het gaat goed met haar en ze is nu bij haar vader.

Gisteren

Cida (een van de medewerkers hier die deze familie begeleid) is bij de oma op bezoek geweest. Zoals ik al eerder verteld heb is ze niet goed meer bij haar verstand. Ze is ereg oud en vaak herhaalt ze zichzelf meerder keren en zegt ze van alles dat nergens op slaat. Het is erg moeilijk iets concreets uit haar te krijgen. Maar toch heeft Cida genoeg begrepen.

Hoe is Ana gevonden?

Om een lang verhaal kort te maken, waren enkele familieleden woedend dat het kind zomaar weggegeven was, en zijn ze er zelf achterheen gegaan. Tijdens de zoektocht kregen ze een telefoonnummer te pakken van de mensen die Ana meegenomen zouden hebben. Ze dachten dat het nummer wel niet zou werken of dat het niet van de mensen zou zijn, maar ze probeerden het. Uiteindelijk bleek het, voor een ieders verassing, wel het telefoonnummer van de mensen die haar meegenomen hebben te zijn. Door de telefoon zei de oom van Ana dat hij de politie erbij zou roepen als het kind niet gelijk teruggebracht zou worden. Uiteindelijk is de vader van het kind haar op gaan halen. Ze is nu in veiligheid bij haar vader.
Kracht van Gebed

Ik moet zeggen dat we door de situatie heen blij verast waren met hoeveel mensen wereldwijd voor haar gebeden hebben. Overal kregen we berichten vandaan van mensen die meebaden. Ik wil jullie heel hartelijk badanken voor jullie gebeden en medeleven. God heeft het kind beschermt en we bidden dat Hij haar zal blijven beschermen.

Ik zie in de hele situatie de kracht van het gebed. Als we samen bidden dan hoort God het en antwoord Hij. God vericht wonderen en Hij laat zien hoe waarachtig Hij is. Aan Hem zij de Glorie!

Blijft u meebidden…

Wilt u mee blijven bidden voor deze familie. Bid voor Ana, ze moet nu wennen aan het wonen bij haar vader, voor het eerst in haar leven. Ze heeft (nog) geen diepe relatie met hem, al laat hij, gelukkig wel zien dat hij voor haar wil zorgen, wat al een goed teken is.

Ook is er de oma nog en de oudere zus en een oom en tante. Er is veel woede en frustratie in de familie door de hele situatie. Bid u mee dat ze de situatie op een positieve, gezonde manier op zullen lossen?

Wilt u ook mee bidden voor Cida en Joyce, medewerkes hier op Luzeiro, die de familie begeleiden. Ze hebben veel wijsheid nodig om de waarheid te spreken en de familie te leren wie God is en hoe Hij ons in liefde voor elkaar kan laten leven.Share:

Reacties

Reageer: