Blog

Afsluiting 2010

6 januari 2011 / favela, Huize Luzeiro / Comente

 Hallo allemaal,

Pas hebben we de afsluiting van het jaar met de kinderen hier op Luzeiro gehad. We stoppen elk jaar ergens midden december om dan aan het begin van het volgende jaar het werk opnieuw te beginnen. Het is en erg goed jaar geweest en zowel wij als de kinderen hebben er ontzettend van genoten. Vandaar dan ook dat een speciale afsluiting meer dan toepasselijk was!

We begonnen met een tijd van zingen, een woordje en gebed en, zoals op de fotos wel te zien is, zongen de kinderen weer enthousiast mee.

Daarna werden de kinderen verdeelt in teams waarmee ze dan allerlei spelletjes gingen doen.

Een van de zeer populaire spelletjes was het “keverduwen”, dat inhield dat de kever zo snel mogelijk heen en weer geduwt werd van de eene naar de andere kant van het terein. Door de kinderen een beetje eerlijk op te verdelen lukte het ze allemaal gemakkelijk. Wel bleef Josiah, de zoon van een stel medewerkers hier, achter het stuur zitten om de richting wel goed te houden en zo nodig op de rem te drukken als het even te enthousiast ging en de muur te snel dichtbij kwam.

Ook was er een spelletje waar de kinderen duizelig gemaakt werden waarna ze et ze tweeen, door aan een touw te trekken, moesten proberen een spijker, die aan het touw zat, in een fles te krijgen. Een hele uitdaging als je hartstikke duizelig bent!

Ook waren er allerlei andere spelletjes als met een hockeystik en een balletje flessen omgooien (een soort flessen bowlen), met ballonen op je hoofd naar een emmer lopen/rennen en dan, zonder je handen te gebruiken, de ballon in de emmer gooien.

Op het sportveld was er een spelletje met meerder activiteiten, als bal overspelen, met de benen aan elkaar vastgebonden rennen, met een sinaasappel tussen twee hoofden rennen, nou een heel avontuur.

Na die tijd was er voor alle kinderen ijs en ander lekkers. Al met al een zeer geslaagde dag waar de kinderen van genoten hebben. En nu is het vorbereiden, zodat we in 2011 een nog beter jaar hebben en nog meer kinderen kunnen bereiken met de liefde van de Heer.Share:

Reacties

Reageer: