Blog

31 december

31 december 2010 / Tijs en Kelly / Comente

Jaarwisseling… Oliebollen en appelflappen, met poedersuiker natuurlijk, vrienden en/of familie bij elkaar, vuurwerk… Maar nee, hier hebben ze geen oliebollen of appelflappen, en ook doen we dit jaar niet aan vuurwerk, en dus sta ik er even bij stil wat oud en nieuw werkelijk is.

Voor mij is oudjaarsdag een dag van terugkijken op een jaar dat weer voorbij (gevlogen) is. Een dag om dankbaar te zijn dat de Heer ons weer een jaar gespaart en gezegend heeft. Dat het ons in niets ontbroken is. Dat we gezond zijn, etc.

Ook dat het met ons werk op Luzeiro zo goed gegaan is dit jaar, dat ons werk zich steeds meer uitbreid door de wijk, dat we steeds meer kinderen en volwassenen kunnen bereiken met de liefde van de Here Jezus. Ook hebben we dit jaar de eerste Foundations in Community Development school gehad, en ook dat is een groot succes geweest. We hebben fantastische mensen leren kennen, die op fantastische manieren werken aan het uitbreiden van het Koninkrijk van God, in Brazilie en wereldwijd.

Ook mochten we groeien in ons werk, en kregen we meer functies in de structuur van de basis. Voor ons is het een grote eer om ook daar de Heer te mogen dienen, en te helpen de hele basis draaiende te houden.

Ook konden we dit jaar een tijd in Nederland doorbrengen, waar we familie, vrienden en kerk weer terug mochten zien. Ook leerden we ontzettend veel mensen kennen en hebben we genoten van elk moment bij jullie.

En persoonlijk mochten we weer een jaar groeien in ons huwelijk, naar elkaar toe, elkaar beter leren kennen, elke dag weer. Ook mochten we weer groeien in onze relatie met God en Hem beter leren kennen.

Natuurlijk zijn er ook trieste momenten geweest, als het overlijden van twee kinderen die we kenden aan de problemen van de wijk (geweld en slechte structuur). Jongens die momenteel in de drugshandel zitten en die we goed kennen. Meisjes die zwanger raakten al zijn ze nog maar 14 of 15.

31 december is een dag om na te denken, en alles op een rijtje te zetten, en God op m´n knieen te danken voor alles wat Hij heeft gedaan. Een dag om, na alles op een rijtje te zetten zeker te weten dat we volgend jaar door willen gaan, om meer te doen voor Hem en degene die lijden om ons heen. Maar dat is eigenlijk alweer een onderwerp voor morgen…

31 december, voor ons, dankdag!


Share:

Reacties

Reageer: